ISO 22301 - Bedrijfs continuïteit management systeem

 

Verstoring van klantbediening

Een grote stroomstoring legt delen van het land plat. Een griepgolf ontwikkelt zich tot pandemie. Uw belangrijkste leverancier is door brand verwoest. Is uw organisatie in staat om ook in die situaties haar meest essentiele processen uit te blijven voeren?
 

Impact van incident

Een incident kan de essentiele processen, productie, dienstverlening doen uitvallen met als impact:
  • Directe financiele schade
  • Geen inkomen in de periode dat productie of dienstverlening is uitgevallen
  • Boetes en claims
  • Reputatie / vertrouwens schade
  • Klanten zoeken nieuwe leverancier. Ook andere stakeholders, als bijvoorbeeld financiers of wetgever/toezichthouder kunnen het vertrouwen opzeggen, waardoor het bestaansrecht van de organisatie vervalt.

ISO 22301

De ISO 22301 is in 2012 tot stand gekomen en is dé (internationale) standaard op management systeem van bedrijfscontinuïteit. Deze standaard vervangt veel nationale BCM-standaarden, waarvan de Britse BSI 25999 in Nederland de bekendste is. In veel ketens worden eisen op BCM-gesteld en naar verwachting zal ISO 22301 hier een steeds grotere rol krijgen. Organisaties die al gebruik maken van ISO managementsystemen kunnen via een 'plug in' aanpak hun management systeem eenvoudig uitbreiden met BCM-plannen en procedures.
 

Waarom BCM en wat is nieuw aan ISO 22301

Lees ons artikel in Beveiliging Totaal 2013 op het toepassen van ISO 22301.
onafhankelijk beveiliging advies
 Beveiliging Totaal 2013: Nieuwe ISO norm op BCM
 

Hutter Security Risk Management en ISO 22301

Wij kunnen u stap voor stap begeleiden bij het plannen, implementeren en verbeteren van BCM in uw organisatie. Dit doen wij vanuit een pragmatische en bedrijfskundige risk management optiek, welke zich concentreert op de meest kritiieke bedrijfsfuncties van de opdrachtgever.
Meer weten? Neem contact op
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Opdrachtgevers

Wij hebben ervaring met de volgende organisaties, met ieder een eigen type inrichting, gebruik en risicoprofiel:
Wij werken in het hele land en volgen ook onze opdrachtgever bij haar bedrijfsactiviteiten en vestigingen in het buitenland. In Nederland zijn opdrachtgevers onder meer gevestigd in:
Wij opereren in verschillende rollen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veilige campus

Wij hanteren verschillende aanpakken om met de inrichting en beheer van de (semi) openbare ruimte de veiligheid en de beleving van die veiligheid te vergroten:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Beveiliging advies

Wij ondersteunen bedrijven en (overheids)diensten met het definieren en implementeren van een integraal beveiligingbeleid. Daarbij komen aanpakken voor als:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bedrijf continuiteit

Wij ondersteunen onze opdrachtgevers bij het implementeren van een managementaanpak op security en continuiteit. Hierop bestaan enkele (inter)nationale aanpakken. De verschillen tussen deze aanpakken hebben te maken met de scope (security, continuiteitmanagement of beide) en de aanpakken staan bekend onder namen als: